Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Soep, varkensvlees
Bron: Kookboek "De snelste keuken" - Donna Hay
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram chorizo, in blokjes
1 eetlepel olijfolie
¼ theelepel chilivlokken
2 blikken gepelde tomaten (van 400 gram)
1 Iiter runderbouillon (van een tablet)
1 blik kikkererwten (van 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
200 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
zout
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de stukjes sperziebonen in ca. 15 minuten gaar.
  2. Zet een ruime pan op hoog vuur. Doe er chorizo, olie en chilivlokken in en bak 4 minuten of tot de chorizo krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de gepelde tomaten en bouillon in dezelfde pan en prak de tomaten fijn. Breng op halfhoog vuur aan de kook. Voeg kikkererwten en sperziebonen toe en verwarm 3 minuten. Roer er zout, peper, peterselie en de gebakken chorizo door en serveer.
     
Lekker met: -