Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Kenmerken: Vegetarisch, oven
Bron: Allerhande
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 rode paprika's
1 teen knoflook
1 ui
2 blikken kidneybonen (à 425 g)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
zout
mespuntje sambal
tortillachips naturel
125 ml crème fraîche
150 gram geraspte pecorino kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Paprika's wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In grote pan met ruim kokend water paprikahelften in ca. 5 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken.
  3. Knoflook en ui pellen en snipperen.
  4. In zeef kidneybonen laten uitlekken.
  5. In koekenpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bonen en komijn toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en tabasco.
  6. Paprikahelften vullen met bonenmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten. Paprika's afdekken met tortillachips. Crème fraîche losroeren en over chips verdelen. Kaas erover strooien. In midden van oven paprika's ca. 15 minuten bakken tot kaas is gesmolten.
     
Lekker met: Een handje tortillachips of wat rijst