Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Warme salade met munt-yoghurt
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, vegetarisch, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram spinazie
150 gram Turkse of Griekse yoghurt
1½ eetlepel citroensap
1 eetlepel verse muntblaadjes
zeezout
vers gemalen peper
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zonder de zaadjes, fijngesneden
500 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes
1 dl kruidenbouillon (van tablet)
2 blikken linzen (à 425 g), uitgelekt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pureer de yoghurt, een ½  eetlepel citroensap en de munt ± 30 seconden in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Zet de saus ± 15 minuten weg zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook en peper zachtjes ± 3 minuten. Voeg de zoete aardappel toe en roerbak deze kort mee. Voeg de bouillon toe en stoof de zoete aardappel in ± 5 minuten zachtjes beetgaar. Schep de linzen erdoor en warm ze goed door. Schep de rest van het citroensap erdoor en voeg de spinazie (eventueel in delen) toe en warm mee tot de blaadjes geslonken zijn.
  3. Breng op smaak met royaal peper en zout en serveer met de munt yoghurt.
     
Lekker met: -