Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Paddenstoelen ragout
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Oven, slank, varkensvlees
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
75 gram gerookte spek of pancetta, in blokjes
30 gram boter
300 gram gemengde paddestoelen, in grove stukken
30 gram bloem
3½ dl kruidenbouillon
1 eetlepel tijm
zout
peper
4 plakjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Bak de blokjes spek ca. 2 minuten in een hapjespan.  Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 3 minuten al omscheppend tot het vocht verdampt. Bloem erover strooien en even meebakken. Bouillon in delen toevoegen en al omscheppend aan de kook brengen. Ragoût glad roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Ragoût over 4 soufflépotjes verdelen (tot 2 cm onder rand). Iets laten afkoelen.
  3. Uit plakjes bladerdeeg 4 cirkels snijden doorsnede 1½  cm groter dan soufflépotjes. Deeg op potjes leggen en overhangend deeg met wat water op potjes plakken. Met ei bestrijken. Deegdekseltjes in midden van oven in ca. 15 minuten goudgeel en knapperig bakken.
     
Lekker met: herfstsalade van bijvoorbeeld eikenbladsla en walnoten