Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vegetarische ovenschotel met macaroni
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, vegetarisch, oven, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
125 gram macaroni
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
zout
peper
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 kleine courgette, in blokjes
1 kleine aubergine, in blokjes
30 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
Verse basilicum
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui ± 2 minuten. Voeg de courgette en aubergine toe en bak ca. 5 minuten mee. Voeg de tomaat, zout, peper en oregano toe.  Prak de tomaten met een lepel of vork en laat het mengsel ± 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de helft van de tomatensaus goed door de pasta.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een paar eetlepels tomatensaus en schep er een laag macaroni op. Schep er een paar eetlepels tomatensaus over en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Schep hierop weer een laag macaroni. Herhaal de vorige handelingen en eindig met Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel ± 10 min. in het midden van de oven.
     
Lekker met: Plakjes komkommer