Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Roergebakken kip met kerrie en basilicum
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Kip, slank, roerbakken
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram kipfilet, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1½ eetlepel kerriepoeder
ca. 30 gram geraspte kokos
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal
15 gram verse basilicum
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In wok olie verhitten en kip, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  2. In kopje geraspte kokos mengen met 1½ dl water. Paprika, kokos, vissaus, suiker en sambal aan kip toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken, af en toe omscheppen.
  3. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en over kipmengsel strooien.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en Thaise salade met komkommer (zie bijgerechten)