Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zalmpastei met prei
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis, oven
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram prei
2 eetlepels grove mosterd
1 teen knoflook, geperst
125 ml crème fraîche
4 zalmfilets à 150 gram
4-5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem, voor het uitrollen
1 ei, losgeklopt
150 gram veldsla
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel wittewijnazijn
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verwijder het stugge, donkergroene blad en de onderkant van de prei en snijd de preien in 3 stukken. Halveer deze, leg ze met de platte kant onder en snijd de prei in de lengte in heel dunne reepjes. Was de prei, laat uitlekken en verdeel over de bodem van een ingevette ovenschaal van ± 20×30 cm (of neem 4 kleine ovenschaaltjes).
  3. Roer de mosterd, knoflook en zout en peper naar smaak door de crème fraîche en schep door de prei. Leg de zalmfilets ertussen.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 22×32 cm. Leg het deeg op de zalm. Stop het een beetje tussen de rand van de vorm en de zalm. Bestrijk het deegdeksel dun met ei en maak er met een mes een paar snedes in.
  5. Bak de zalmpastei in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Maak intussen de veldsla aan met de olijfolie, wijnazijn en zout en peper naar smaak. Serveer de zalmpastei met de veldsla.
     
Lekker met: -