Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Ratatouilletaart
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 135 minuten
Keuken: Mediterraan, Frans
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch, oven
Bron: Modern Classics 1 - Donna Hay
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 bol knoflook, ongepeld, gehalveerd
2 uien, gepeld, in partjes
2 rode paprika, schoongemaakt, in grove stukken
2 aubergines, gewassen, in grove stukken
3 courgettes, gewassen, in grove stukken
4 tomaten, gewassen, in partjes
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
200 gram feta
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de knoflook, uien, paprika's, aubergines, courgettes en tomaten in een ruime ovenschaal. Schenk de olijfolie erover en breng op bestrooi met peper en zout. Laat de groenten 1 uur in de oven bakken.
  3. Ontdooi ondertussen de plakjes hartige taartdeeg. Vet een springvorm in met boter en verdeel de plakjes deeg over de vorm.
  4. Neem de groenten uit de oven en laat iets afkoelen. Druk het vruchtvlees uit de knoflook en vermeng met de groenten. Schep ook de Provençaalse kruiden door de groenten. Schep de groenten in de taart. Verkruimel de feta boven de groenten en zet de taart nog ca. 45 minuten in de oven.
     
Lekker met: -