Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Ovenschotel met witlof en gehakt
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Gehakt, slank, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel (arachide)olie
8 struikjes witlof
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
350 gram tartaar of mager rundergehakt
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
3 eetlepels ketjap manis of meer naar smaak
peper
zout
75 gram geraspte belegen kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Witlof halveren en harde kern verwijderen. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook hierin de witlof in 10-15 minuten beetgaar. Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet of zeef.
  3. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de tartaar of rundergehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en laat even meebakken. Breng op smaak met sambal, ketjap, peper en zout.
  4. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en daar op de goed uitgelekte struikjes witlof. Strooi de kaas over de witlof. Zet de schaal ca. 20 minuten in het midden van de warme oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft.
     
Lekker met: Pompoen-knolselderijpuree (zie bijgerechten op deze website)