Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zuurkool-gehakttaart met appel
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, oven, gehakt, rundvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
500 gram zuurkool
500 ml appelsap
300 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
2 friszure appels (bijv. Granny Smith), geschild
3 eieren
125 ml slagroom
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een quichevorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg.
  3. Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 minuten.
  4. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 5 minuten rul. Voeg de ui, het kerriepoeder en zout en peper toe en bak nog 3 minuten mee. Schep in de quichevorm.
  5. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt. Giet de zuurkool af en verdeel over de appel.
  6. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk over de vulling en bak de quiche in ca. 45 minuten bruin en gaar.
     
Lekker met: -