Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise kipcurrypasteitjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Kip, oven
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel bloem
800 gram kipfilet, in stukjes
2 eetlepels (arachide)olie
6 bosuitjes, fijngesneden
150 gram champignons, in vieren
2 eetlepels Thaise groene curry pasta
400 ml kokosmelk (blikje)
1 klein blikje doperwtjes, afgespoeld en uitgelekt
1 limoen, geraspt en geperst
4 vellen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng de bloem op smaak met peper en zout. Wentel de stukjes kip door het bloemmengsel.
  3. Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur. Bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de bosui en de champignons toe en bak deze ca. 1 minuut mee. Voeg de Thaise currypasta toe en bak deze al roerend ca. 1 minuut mee. Voeg dan de kokosmelk,  limoenrasp, het limoensap en de erwten toe. Draai het vuur laag en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.
  4. Verdeel de curry over 4 ovenvaste kommetjes en dek de kommetjes af met een plak bladerdeeg. Maak in het midden van het bladerdeeg een klein gaatje, zodat stoom kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  5. Bak de pasteitjes ca. 20 minuten in de oven.
     
Lekker met: Thaise salade met komkommer (zie bijgerechten op deze website)