Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Varkenshaas en croûte
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Varkensvlees, oven, hartige taart
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 eetlepels olijfolie
250 gram kastanjechampignons, grof gesneden
1 theelepel tijm
2 varkenshaasjes
100 gram ontbijtspek (plakjes)
5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout ca. 5 minuten, totdat het vocht verdampt is. Laat iets afkoelen.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin.
  4. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Verdeel de champignons erover. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne lap. Verdeel de lap in twee stukken, elk groot genoeg om om de varkenshaas te wikkelen. Leg elk varkenshaasje zonder folie op een plak bladerdeeg en wikkel het deeg om het vlees. Snijd sterren uit de restjes bladerdeeg en leg deze op het pakketje. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in de oven.
     
Lekker met: Knolselderij-pompoenpuree (zie bijgerechten op deze website)