Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vietnamese kipsalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Vietnamees, oosters
Kenmerken: Slank, kip, salade
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 liter kippenbouillon
400 gram kipfilet
1 prei, in ringen
2 theelepels sambal
2 eetlepels sesamzaad
200 gram peultjes
300 gram witte kool, fijngesneden
1 limoen
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel Thaise vissaus
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, prei en 1 theelepel sambal toe. Kook de kip gaar in 15-20 minuten. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en trek uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 eetlepels bouillon.
  2. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin.
  3. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water. Meng met de kip, kool en sesamzaad.
  4. Pers de limoen uit. Meng het sap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels bouillon, de olie, vissaus, peper en zout. Schep om met de salade.
     
Lekker met: Rijst, barbecue of saté stokjes