Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Griesmeelpudding
Menugang: Nagerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Pudding, vegetarisch
Bron: Kookboek "Kookook"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
½ liter melk
stukje citroenschil
50 gram griesmeel
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de melk met het stukje citroenschil in een steelpan al roerende aan de kook en laat de melk - op een heel laag vuur - ca. 10 minuten zachtjes trekken; roer af en toe. Verwijder daarna de citroenschil.
  2. Meng het griesmeel in een kommetje met de suiker en de vanillesuiker en strooi het mengsel al roerende in de kokende melk. Breng het geheel al roerende weer aan de kook en laat het mengsel - op een laag vuur - onder af en toe roeren gaar en dik worden (8-10 minuten). Neem de pan van het vuur.
  3. Spoel een (pudding)vorm (inhoud ca. 3/4 liter) om met koud water en schenk het hete puddingmengsel erin. Laat de pudding afkoelen tot lauw en zet de vorm daarna - afgedekt met folie - in de koelkast om de pudding te laten opstijven.
  4. Stort de pudding op een platte schaal.
     
Lekker met: Bosvruchtensaus