Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chili con carne met muntyoghurt
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Kenmerken: Stoofschotel, rundvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
250 gram rundergehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
2 blikjes kidneybonen
1 theelepel chilipoeder
1 mespuntje chilivlokken
½ pakje verse munt (15 gram), fijngesneden
150 ml Griekse yoghurt of magere kwark
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit in een grote braadpan de olie en fruit de ui met 1 teen knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Bak de paprika 5 minuten mee en schep de komijn erdoor. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met de spatel stuk. Voeg ook de bonen toe, breng op smaak met zout, chilipoeder en chilivlokken en breng de chili tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de chili 20 minuten op laag vuur.
  2. Meng de laatste teen knoflook en de munt door de yoghurt of kwark en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  3. Breng de chili op smaak met zout en (versgemalen) peper. Geef de muntyoghurt erbij.
     
Lekker met: -