Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vijfkruiden-karbonades
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 165 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Varkensvlees, oven, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels hoisinsaus
2 theelepels vijfkruidenpoeder (toko)
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels shaosing rijstwijn of droge sherry
2 eetlepels suiker
4 schouderkarbonades
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen. Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen. Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
  2. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  3. Karbonades op rooster in midden van oven leggen. Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven. Vlees in 30-40 min. gaar roosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade. Voor het serveren bestrooien met zout en peper.
     
Lekker met: Rijst, broccoli en Chinese komkommersalade (zie bijgerechten op deze website)