Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Erwtensoep
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Soep, varkensvlees
Bron: Kookboek "Kookook"
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
400 gram spliterwten
500 gram schouderkarbonades
1 laurierblaadje
zout
peper
2 aardappelen
3 preien
1 kleine winterwortel
1 kleine knolselderij
1 rookworst
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de spliterwten, de schouderkarbonades en het laurierblaadje met 2 liter water in een pan en voeg een snufje zout toe. Breng het geheel aan de kook. Schep met een schuimspaan het bovendrijvende schuim eraf. Leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 45 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Maak intussen de aardappelen, preien, wortel en knolselderij schoon en snijd alles in kleine stukken.
  3. Schep de schouderkarbonades uit de pan en laat afkoelen. Verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes.
  4. Voeg de groenten toe aan de soep en voeg ook het vlees weer toe. Leg de rookworst in de soep en kook de soep met het deksel op de pan ca. 30 minuten totdat de groenten en de worst gaar zijn.
  5. Neem de rookworst uit de pan en snijd de worst in plakjes. Verwijder het laurierblaadje. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de plakjes rookworst weer toe aan de soep.
     
Lekker met: -