Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise vis met snijbonen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Slank, vis
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram snijbonen
Scheutje Thaise vissaus
1 grote ui
1 rode peper
250 gram dikke en stevige kabeljauwfilet
1 limoen
1 eetlepel Thaise rode currypasta
2-3 eetlepels bloem
4 eetlepels zonnebloemolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de snijbonen schuin in vieren en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in ± 4 minuten beetgaar. Spoel de bonen onder water koud en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd de ui in dunne partjes.
  3. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  4. Pers de limoen uit. Houd 1 theelepel sap apart.
  5. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met limoensap, zout en currypasta. Wentel de stukken vis daarna door de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukken vis op halfhoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
  6. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de ui en rode peper 2-3 minuten. Schep de snijbonen erdoor en roerbak de groenten nog ± 2 minuten. Breng de snijbonen op smaak met Thaise vissaus en een 1 theelepel limoensap.
  7. Verdeel de vis en de groenten over 2 borden.
 
TIP: 1 rode peper kan eventueel vervangen worden door 1 theelepel sambal
     
Lekker met: Jasmijnrijst