Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
In bier gestoofd rundvlees
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 260 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Rundvlees, stoofschotel, oven
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram sucadelappen, in blokjes
60 gram boter of margarine
1 grote ui, in partjes
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels bloem
6 dl Gueuze Lambiek, La Trappe dubbel of ander lekker bier
1 eetlepel azijn
½ eetlepel grove mosterd
½ theelepel honing
zout
peper
nootmuskaat
1 eetlepel maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Verhit 50 gram boter in een ovenbestendige braadpan en bak hierin het vlees snel bruin. Schep het vlees uit de pan en voeg de rest van de boter, de ui en de knoflook toe. Bak deze ca. 5 minuten.
  3. Doe het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en bak dat even mee. Voeg vervolgens al roerend bier, azijn, mosterd, honing, zout, peper en nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat kort zachtjes doorkoken om de alcohol te laten verdampen. Zet daarna de braadpan in de oven en laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 3-4 uur gaarstoven. Schep af en toe om.
  4. Neem de pan uit de oven. Maak de maïzena aan met een beetje water en schep door de vleessaus, totdat de saus een beetje bindt.
     
Lekker met: Aardappels, couscous, spruitjes of gekarameliseerde witlof (zie bijgerechten op deze site)