Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lamskoteletjes met tomatenjam en mediterrane groenten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
12 lamskoteletjes
100 gram semi zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
3 eetlepels balsamicoazijn
1 teen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels olie
2 venkelknollen, in plakken
2 courgettes, in plakken
6 tomaten
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pureer de tomaten met de azijn, knoflook, honing, tijm, olie en peper naar smaak.
  3. Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de tomaten in stukken.
  4. Leg de venkel, courgette en tomaten in een ruime ovenschaal. Giet wat olijfolie over de groenten en schep alles goed door elkaar, zodat alle groenten met wat olie bedekt zijn. Bak de groenten in ca. 30 minuten gaar in de oven.
  5. Verhit enkele minuten voor de groenten klaar zijn wat olijfolie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes ca. 2 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.
  6. Verwarm de tomatenjam op laag vuur. Verdeel het groentenmengsel 4 borden, leg de lamskoteletjes erop erop. Serveer met de tomatenjam.
     
Lekker met: -