Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gemarmerde cake
Menugang: Nagerecht
Porties: 16
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Onbekend
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram boter of margarine, op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
150 gram kristalsuiker
3 eieren (M)
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
25 gram cacaopoeder
1 eetlepel melk
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een cakevorm in met boter.
  3. Roer met een mixer de boter zacht. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en blijf kloppen totdat de suiker niet meer knarst.
  4. Klop een voor een de eieren door het botermengsel.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en roer nog even kort totdat de bloem is opgenomen.
  6. Verdeel de helft van het beslag over de cakevorm.
  7. Zeef de cacaopoeder boven de andere helft van het beslag en voeg de melk toe. Roer alles goed doorelkaar. Verdeel dan het cacaobeslag over de cakevorm.
  8. Bak de cake ongeveer 1 uur in de oven totdat deze gaar is.
     
Lekker met: -