Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spitskoolstamppot met chorizo
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Stamppot, varkensvlees
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 kilo spitskool
750 gram kruimige aardappels
1 grote ui
150 gram chorizo
1 theelepel tijm
½ vleesbouillontablet
1 theelepel karwijzaad (Kummel)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Spitskool schoonmaken, wassen en in grove repen snijden.
  2. Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  3. Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  4. Chorizo in blokjes snijden. In braadpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet ui zachtjes ca. 1 minuut fruiten. Spitskool, aardappel en tijm al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen en ca. 1,5 dl water en karwij toevoegen. Met deksel schuin op pan aardappel en spitskool in ca. 20 minuten zachtjes gaarkoken, regelmatig omscheppen.
  5. Met stamper aardappels en spitskool grof door elkaar stampen. Chorizo erdoor scheppen. Stamppot nog even doorwarmen.
     
Lekker met: -