Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zalm met spitskool en bieslookmayonaise
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
75 gram boter of margarine
½ spitskool of savooienkool, in dunne reepjes
1 dl slagroom
zout
peper
800 gram zalmfilet, zonder vel
 
Voor de saus:
1 eetlepel boter of margarine
1 sjalotje, fijngesneden
¼ theelepel witte basterdsuiker
2 eetlepels whiskey (of jenever)
100 gram mayonaise
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit 40 gram boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de kool ca. 10 minuten. Voeg de slagroom toe en stoof de kool nog 5-10 minuten tot deze gaar is. Breng de kool op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm in 35 gram boter aan elke kant 2-3 minuten (de zalm moet niet gaar zijn).
  3. Verhit voor de saus de boter en bak hierin de sjalot met de suiker 4-5 minuten op zacht vuur. Voeg de whiskey (of jenever) toe en verwarm het mengsel nog 2-3 minuten op zacht vuur.
  4. Roer het sjalottenmengsel door de mayonaise en breng de saus op smaak met zout en peper. Roer de bieslook erdoor. Serveer de zalm met de kool en de saus.
     
Lekker met: -