Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Perziktaart met amaretto
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Taart, oven
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor de taartbodem:
200 gram bloem
¼ theelepel bakpoeder
75 gram suiker
100 gram koude boter, in blokjes
3 eierdooiers
 
Voor vulling:
4 blaadjes gelatine
3 eieren
100 gram suiker
200 gram mascarpone
2 eetlepels amaretto (amandellikeur)
1 eetlepel boter (om in te vetten)
1 groot blik perziken
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak het deeg voor de taartbodem door bloem, bakpoeder en suiker te zeven boven een kom. Voeg blokjes boter en de eierdooiers toe en kneed het deeg met de vingertoppen snel tot een stevige bal. Druk de deegbal plat tot een ronde plak van 4 cm dik en wikkel deze in plastic folie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de vulling. Week daarvoor 2 blaadjes gelatine in water. Splits de eieren en sla de dooiers met de helft van de suiker au bain marie tot een stevige witte crème die lauwwarm aanvoelt. Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de crème. Mix beetje bij beetje de mascarpone door het mengsel en voeg de amaretto toe.
  3. Sla de eiwitten met het overige suiker stijf en spatel door de mascarponecreme. Bewaar de crème tot gebruik in de koelkast.
  4. Verhit de oven voor op 200°C.
  5. Vet een springvorm in met boter.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in bodem en dek af met aluminiumfolie. Vul het aluminiumfolie met peulvruchten, rijst of steunvulling en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en de steunvulling en laat de taartbodem helemaal afkoelen. Verdeel dan de mascarponevulling over de bodem.
  7. Laat de perziken uitlekken en kook het siroop in tot er 1 dl over is.
  8. Week de overige gelatineblaadjes in water, knijp uit en los op in de ingekookte siroop.
  9. Snijd de perzikhelften in tweeën. Leg de perzikkwarten met de bolle kant naar boven op de mascarponevulling tot de taart geheel bedekt is. Laat de taart in de koelkast helemaal afkoelen en lepel dan de iets afgekoelde siroop erover zodat deze begint te geleren. Laat de gelei stevig worden in de koeling.
     
Lekker met: -