Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vis met spek, tomaten en bonen-kruidensalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vis, oven
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
60 ml extra vierge olijfolie
100 gram pancetta of spek, in blokjes
4 dikke stukken witvisfilets à 150 g, bv. zeebaars
500 gram troskerstomaatjes
1 teen knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes in ringen
2½ eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt
1 theelepel sambal
1 blik witte bonen à 800 g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote bos bladpeterselie, gehakt
geraspte schil en sap van 1 citroen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit 40 ml olie in een ovenvaste braadpan (of in een braadslee) op hoog vuur. Bak de pancetta of het spek 1 minuut tot het bruin kleurt. Voeg de vis toe en bak 2 minuut met de velkant onder tot het vel goudbruin is.Voeg de tomaatjes toe en schep goed door elkaar zodat de tomaatjes rondom met olie zijn bedekt. Neem de pan van het vuur, breng op smaak met veel peper en bak 10 minuten in de oven tot de vis gaar is en de tomaten zacht zijn.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kappertjes en sambal toe en bak 1 minuut. Voeg de bonen toe en warm ze 1-2 minuten mee. Schep de peterselie, citroenrasp en -sap en een snufje zout erdoor.
  4. Verdeel de vis over 4 borden en schep de pancetta, de sappen uit de pan en geroosterde tomaten erbij. Serveer met de bonensalade.
     
Lekker met: Groene salade