Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Risotto met mergueze worstjes en doperwtjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Rijst
Bron: Variant op recept van Giorgio Locatelli
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
100 gram diepvriesdoperwten
4 mergueze worstjes (of andere lekker gekruide worstjes)
1,25 liter kippenbouillon, van een tablet
50 gram boter of margarine
1 ui, fijngesneden
200 gram risottorijst
0,75 dl droge witte wijn
zout
peper
50 gram ijskoude roomboter, in blokjes
50 gram pecorino kaas of parmezaanse kaas, geraspt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de worstjes in stukken.
  2. Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en houdt de bouillon tegen de kook aan. Zet de pan vlak naast de plaats waar je de risotto gaat maken.
  3. Smelt in een hapjespan de boter en bak hierin de ui en worstjes, totdat de ui glazig maar niet gekleurd is. Voeg dan de risottorijst toe en roer alles goed, zodat alle rijstkorrels met boter bedekt zijn. Laat de rijst even meebakken. Zorg ervoor dat de rijstkorrels goed heet zijn voordat je de wijn toevoegt.
  4. Voeg de wijn aan de rijst toe en laat de wijn volledig verdampen. Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige lepel bouillon bijna geheel is opgenomen. Roer daarbij voortdurend over de bodem en de wand van de hapjespan. Ga op deze manier nog ca. 15 minuten door. Voeg na ca. 10 minuten de doperwtjes toe. Voeg steeds wat minder bouillon toe, zodat de rijst niet te nat wordt. Stop met toevoegen van de bouillon als de rijst gaar is, maar in het midden nog een beetje hard.
  5. Draai het vuur laag en laat de risotto een minuut rustig staan. Meng dan met een stevig kloppende beweging de ijskoude blokjes roomboter en geraspte kaas door de risotto en schud daarbij de pan flink heen en weer. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
     
Lekker met: Een glas droge witte wijn