Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Snelle kip korma
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Indiaas, Oosters
Kenmerken: Slank, kip, roerbakken
Bron: Delicious / Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel arachide olie
1 grote rode ui, in ringen
3 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram kipfilet, in dikke plakken
2 theelepels garam masala
1 theelepel komijnpoeder
300 ml kippenbouillon
60 gram crème fraiche of zure room
60 gram gemalen amandelen of amandelmeel
100 gram peultjes, schoongemaakt
2½ eetlepel grofgesneden peterselie of koriander
1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de ui 2-3 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  3. Voeg de kip toe en roerbak alles 4-5 minuten tot de kip bruin is.
  4. Roer de garam masala en komijn erdoor en laat 1 minuut bakken tot de geuren vrijkomen.
  5. Roer de bouillon, crème fraîche en het amandelmeel erdoor. Voeg de peultjes toe. Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 8-10 minuten zachtjes koken tot de saus romig en de kip gaar is.
  6. Verdeel de kip korma over de borden en strooi de peterselie (of koriander) en de geroosterde amandelen over het korma.
     
Lekker met: Basmatirijst of naanbrood