Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vis uit de oven met pesto, tomaten en olijven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vis, oven, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
65 gram pijnboompitten
1 teen knoflook
30 gram basilicum, alleen de blaadjes
25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
5 eetlepels olijfolie
500 gram pangasiusfilet (of kabeljauwfilet of een andere stevige witvis)
500 gram kerstomaten, gehalveerd
½ potje zwarte olijven (a 180 g), uitgelekt en gehalveerd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Maal 2 eetlepels pijnboompitten met de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg het basilicum en de kaas toe en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
  3. Leg de vis in de ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de pesto erover. Leg de kerstomaatjes op de vis en verdeel de olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis 15 minuten in de oven.
     
Lekker met: Haricots verts en een groene salade