Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Paddestoelenburgers met rode paprikasaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Slank, vegetarisch
Bron: Het Kookpunt
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 sneetjes vers witbrood
400 gram paddestoelenmelange
2 sjalotjes
5 eetlepels olie
2 rode paprika’s
1½ dl halfdroge witte wijn
3 takjes verse tijm
1 eetlepel sojasaus
1 eetlep cognac of vieux
1 eierdooier
zout
versgemalen peper
2 eetlepels crème fraîche
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verkruimel het brood in een keukenmachine.
  2. Veeg de paddestoelen schoon en snij ze grof. Pureer de paddestoelen in twee porties tot een rul (dus niet te fijn) mengsel in de keukenmachine.
  3. Snipper de sjalotjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes ca. 2 minuten. Laat de paddestoelen ca. 3 minuten meebakken. Laat het mengsel uitlekken in een fijne zeef.
  4. Snijd de paprika’s in stukjes, doe ze in een steelpan en laat ze met de wijn, afgedekt, ca. 10 minuten op laag vuur koken.
  5. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng in een kom het paddenstoelenmengsel, broodkruim, tijm, sojasaus, cognac en eierdooier tot een stevig geheel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm van het mengsel vier burgers.
  6. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de burgers in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar.
  7. Pureer de paprika met de wijn in een keukenmachine, voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de burgers.
 
     
Lekker met: Zilvervliesrijst en broccoli of doperwten