Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kleine citroencakejes
Menugang: Nagerecht
Porties: 12
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels citroenrasp
snufje zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Roer de boter met een mixer zacht. Voeg de suiker, zout en het citroenrasp toe en blijf mixen tot alles geheel in de boter is opgenomen. Voeg dan de eieren toe en blijf mixen tot het deeg een bleke kleur krijgt.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het deeg en spatel het er voorzichtig doorheen (niet mixen!). Stop met spatelen zodra de bloem in het deeg is opgenomen, zo blijft het lucht in het deeg zoveel mogelijk behouden.
  4. Verdeel het deeg over 12 (papieren) cakevormpjes en bak 35-40 minuten in de oven.
     
Lekker met: -