Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Lamsrack met rode wijn saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Lamsvlees, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 bol knoflook
3 eetlepels olijfolie
olie om te besprenkelen
10 sjalotjes (of minder als het grotere sjalotten zijn)
2 theelepels suiker
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
300 ml rode wijn
zout
versgemalen zwarte peper
1 lamsrack
1 eetlepel vloeibare honing
 
Extra nodig: aluminiumfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, leg de bol op en stuk aluminiumfolie en schenk er een beetje olijfolie over. Leg de bovenkant weer op de bol en vouw het folie goed dicht. Pof de knoflookbol midden in de oven 45 minuten.
  3. Pel de sjalotjes, snijd eventueel in vieren als het grotere sjalotten zijn. Leg ze op een stuk aluminiumfolie en schenk er een beetje olijfolie op. Bestrooi de sjalotjes met suiker, vouw het folie goed dicht en pof de sjalotjes midden in de oven 30 minuten.
  4. Breng de wijn met de rozemarijn en tijm aan de kook en laat de wijn op laag vuur tot de helft inkoken.
  5. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het lamsrack met peper en schroei de lamsrack aan beide kanten dicht. Bestrooi het met zout en leg de lamsrack op een ovenschaal. Bak de lamsrack 5 minuten in de oven.
  6. Zeef de wijn en blus het achtergebleven vet op hoog vuur af met de wijn. Breng de saus op smaak met honing, zout en peper. Serveer de lamsrack met de saus, gepofte sjalotjes en knoflook.
     
Lekker met: Peultjes en haricots verts