Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vispakketje met courgette, spinazie en olijven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Slank, vis, oven
Bron: Easycooking.skynetblogs.be
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
10 gram verse spinazie
2 kabeljauwfilets
1 courgette
5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
50 ml olijfolie + 1 eetlepel
1 eetlepel citroensap
1 theelepel geraspte citroenschil
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel munt, fijngesneden
1 eetlepel basilicum, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte in lange plakken.
  3. Scheur 2 stukken aluminiumfolie van 30cm af en leg ze op het werkvlak. Scheur 2 vellen bakpapier van 30cm en leg deze op de aluminiumfolie.
  4. Leg de spinazie in het midden van het bakpapier en leg daar de helft van de courgette op. Leg daarop de visfilets. Bestrooi de vis met peper en zout. Verdeel de rest van de courgette over de visfilet en leg daarop de olijven. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de vispakketjes.
  5. Meng 50 ml olijfolie met de citroensap, citroenschil, knoflook, munt en basilicum. Verdeel dit mengsel over de vispakketjes.
  6. Vouw de pakketjes dicht en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer aan het einde van de baktijd of de vis gaar is, zet anders nog enige minuten terug in de oven.
     
Lekker met: Haricots verts