Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Salade van bleekselderij en komkommer
Menugang: Bijgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Salade, vegetarisch, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 struik bleekselderij
1 komkommer
1 appel friszuur (bijv. Granny Smith)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel rodewijnazijn
2 theelepels grove mosterd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer­helften in plakjes. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Klop in een kom een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.  
     
Lekker met: Kipdrumsticks uit de oven