Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Oma's Tulband
Menugang: Nagerecht
Porties: 1
Bereidingstijd: 135 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Ontbijtgerecht, taart, vegetarisch, oven
Bron: Familierecept
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
375 gram zelfrijzend bakmeel
185 gram boter + extra voor insmeren
2 eieren
1 theelepel citroenrasp
45 gram basterdsuiker
100 gram krenten
100 gram rozijnen
eventueel 50 gram sucade
zout
paneermeel
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Vet de tulbandvorm en de deksel goed in. Strooi paneermeel in de vorm en verdeel dit over de wanden.
  2. Smelt de boter. Meng in de keukenmachine het zelfrijzend bakmeel, de gesmolten boter, de eieren, citroenrasp, basterdsuiker, krenten, rozijnen, eventueel sucade en een snufje zout.
  3. Schep het mengsel in de tulband vorm en druk stevig aan. Doe het deksel op de vorm.
  4. Zet de tulband vorm in een grote pan en vul de pan met water. Het water mag het deksel van de tulbandvorm niet raken. Breng het water aan de kook en laat ongeveer 2 uur zachtjes doorkoken.
  5. Haal de vorm uit de pan en laat de tulband afkoelen.
     
Lekker met: Bij het ontbijt, besmeerd met roomboter. Maar ook lekker bij de thee.