Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise curry met kip, sperziebonen en kokos
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Kip, roerbakken
Bron: Okoko
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 eetlepels arachide olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels groene currypasta
500 gram kipfilet, in blokjes
250 gram sperziebonen, afgehaald en in gehalveerd
1 theelepel geraspte limoenschil
500 ml kokosmelk
250 ml kippenbouillon
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel versgeperst limoensap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een wok op een matig vuur en roerbak er de knoflook en ui 1-2 minuten in tot ze gaar zijn en hun geuren gaan afgeven. Voeg de groene currypasta toe en roerbak 1-2 minuten. Voeg de kip, sperziebonen en het limoenraspsel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kip net gaar is.
  2. Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel 5 minuten iets inkoken. Breng op smaak met de vissaus, het limoensap en de basterdsuiker. Proef en voeg zo nodig extra vissaus en/of limoensap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en Thaise salade met komkommer en seroendeng (zie bijgerechten op deze website)