Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Stifado
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 150 minuten
Keuken: Grieks, mediterraan
Kenmerken: Rundvlees, ovenschotel, stoofschotel
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram runderlappen, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
½ blik tomatenblokjes met sap
125 gram sjalotjes, in vieren
2 dl rode wijn
20 ml rode wijnazijn
1 theelepel kaneel
1 theelepel geraspte nootmuskaat
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
½ theelepel gemalen komijn
mespunt chilivlokken
versgemalen zwarte peper
zout
2 eetlepels tomatenpuree
25 gram boter of margarine
5 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
± 1 eetlepel bloem om het vlees mee te bestrooien
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Doe bloem in een plastic zak. Doe de vleesblokjes erbij en schud het geheel goed, zodat alle vleesblokjes worden bedekt met bloem.
3. Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees op matig vuur rondom bruin. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en ca. 25 ml rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten en tomatenpuree toe. Voeg dan zoveel van de rest van de wijn toe, dat het vlees net onder staat. Leg de sjalotpartjes boven op het vlees en verdeel daarover de boter.
4. Zet de braadpan gedurende ca. 2-3 uur in de oven totdat het vlees zacht en gaar is. Roer het gerecht af en toe door.
     
Lekker met: Couscous en sperziebonen