Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Risotto met chorizo, geitenkaas en erwten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Rijst, varkensvlees
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 eetlepel olijfolie
100 gram chorizo in blokjes
10 gram boter of margarine
1 ui, fijngesneden
1 kleine venkelknol, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
175 gram risotto rijst
6 dl kippenbouillon
1 klein blikje doperwten, uitgelekt
2 eetlepels verse munt, grof gesneden
2 eetlepels geraspte pecorino kaas + plus beetje extra
100 gram zachte geitenkaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes chorizo toe en bak ze knapperig. Neem de chorizo uit de pan en zet deze apart.
  2. Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en houd deze tegen de kook aan.
  3. Doe de boter in de koekenpan en bak de ui 1-2 minuten of tot hij zacht is. Voeg venkel en knoflook toe en bak nog 1 minuut, voeg dan de risottorijst toe. Bak alles al roerend, tot alle rijstkorrels bedekt zijn met boter.
  4. Zet het vuur laag en voeg een soeplepel bouillon aan de risotto toe. Roer af en toe totdat al het vocht is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel bouillon toe. Ga zo door totdat de bouillon op is en alle vocht is opgenomen.
  5. Voeg de erwten toe en bak de risotto nog 1 minuut. Doe dan de chorizo terug in de pan.
  6. Voeg vlak voor het serveren de munt, geraspte kaas en de helft van de geitenkaas toe.
  7. Verdeel de risotto over 2 borden. Strooi de extra parmezaan en de rest van de geitenkaas erover.
     
Lekker met: -