Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Quiche met geitenkaas en gedroogde tomaatjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch, oven, hartige taart
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
3 eieren
125 ml crème fraïche
1 dl slagroom
4 gedroogde tomaten, in reepjes
1 teen knoflook, geperst
zout
(versgemalen) zwarte peper
4 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
100 gram harde geitenkaas, geraspt
100 gram verse zachte geitenkaas
9 kerstomaatjes, gehalveerd
 
 
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Klop de eieren los met de slagroom, crème fraîche, slagroom, gedroogde tomaten en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Smeer 2 eenpersoons vormpjes in met boter en bedek elke vorm met 2 plakjes deeg voor hartige taart. Laat de naden iets overlappen en druk ze licht aan. Prik de bodem in, verdeel de zachte en geraspte kaas erover en giet het eiermengsel erop. Verdeel de tomaatjes, snijkant naar boven, over de taart en bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 40 minuten (voor eenpersoonstaartjes) goudbruin en gaar.
     
Lekker met: Groene salade