Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Omelet met champignons, geitenkaas en spinazie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Slank, vegetarisch
Bron: Eigen recept
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
4 eieren
1 dl slagroom
peper
zout
paprikapoeder
3 eetlepels boter of margarine
250 gram champignons, in plakjes
naar smaak geraspte geitenkaas
300 gram spinazie, gewassen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Klop de eieren met de slagroom, peper, zout en paprikapoeder tot een schuimig mengsel. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg het eiermengsel daaraan toe. Laat het ei op middelhoog vuur langzaam stollen. Schuif het gestolde ei steeds met een spatel naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de bodem van de pan uitvloeien.
  2. Verhit in een andere koekenpan 1 eetlepel boter en bak de champignons op hoog vuur gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  3. Strooi, als het ei nog net niet gestold is, de geitenkaas over de omelet. Schep de paddenstoelen op een helft van de omelet en klap de andere helft erover. Leg een deksel op de koekenpan en laat de omelet nog enkele minuten helemaal gaar worden.
  4. Verhit ondertussen 1 eetlepel boter in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie totdat de blaadjes geslonken zijn.
  5. Snijd de omelet doormidden en leg op elke bord een helft. Serveer met de spinazie.
     
Lekker met: -