Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vis uit de oven met tomaten-chorizo saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Slank, vis, oven
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
75 gram chorizo, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1½ dl passata (gezeefde tomaten)
1 dl rode wijn
2 eetlepels platte peterselie, steeltje apart en blaadjes grof gesneden
2 visfilets van ca. 150 gram (bv. rode mul of kabeljauw)
1 blik kikkererwten
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn.
  3. Bak de chorizo ± 2 minuten in een koekenpan, totdat het vet eruit begint te lopen. Doe de ui en knoflook erbij en bak ± 2 minuten mee. Roer de passata, peterseliesteeltjes en de wijn erdoor en laat de saus ± 5 minuten sudderen.
  4. Schenk de helft van de saus in een ovenschaal en leg de visfilets erop. Schenk de andere helft van de saus over de visfilets en zet de schaal ± 10 minuten in de oven.
  5. Verwarm intussen de kikkererwten in een pan tot ze lauwwarm zijn. Giet ze af en schep er het citroensap, de olijfolie en de helft van de peterselieblaadjes door. Verdeel de kikkererwten over de borden. Haal de vis uit de ovenschaal en leg er een op elk bord. Schep de saus erover en garneer met de rest van de peterselie.
     
Lekker met: -