Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kleine cakejes met dadels
Menugang: Nagerecht
Porties: 12
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch, oven, taart
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
165 gram dadels, ontpit en in stukjes
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
100 gram boter of margarine, op kamertemperatuur
85 gram suiker
2 eieren
geraspte schil van 2 sinaasappels
50 gram geschaafde amandelen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de dadels in een pan en schenk er 2 dl water over. Kook de dadels 2 min op zacht vuur, neem dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Pureer de afgekoelde dadels in de keukenmachine.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Doe de suiker en de boter in een kom en meng dit met een mixer tot een smeuïg geheel. Mix dan de eieren er één voor één doorheen. Spatel de bloem, bakpoeder, dadelpuree, geschaafde amandelen en geraspte sinaasappelschil voorzichtig door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over 12 (papieren) cakevormpjes en bak ca. 30 minuten in de oven. Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in een cakeje. Het cakeje is gaar als de prikker er schoon uitkomt.
     
Lekker met: -