Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Shoarmavlees met pompoen en maïs
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Roerbakken, varkensvlees
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 ui, in halve ringen
1 blik maïskorrels (netto 400 gram), uitgelekt en afgespoeld
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
300 gram shoarmavlees
250 gram pompoen, geschild en in blokjes
5 eetlepels shaosing rijstwijn (of droge sherry)
zout
1 theelepel sambal
125 ml crème fraîche
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In een wok de olijfolie verhitten. Shoarmavlees en ui op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken, totdat het vlees bruin is. Pompoenblokjes en knoflook toevoegen en op halfhoog vuur ca. 2 minuten al roerend meebakken.
  2. Shaosing rijstwijn toevoegen en op hoog vuur de alcohol laten verdampen, leg voordat het vocht verdampt is een deksel op de pan en laat de pompoenblokjes nog ca. 5 minuten op zacht vuur garen.
  3. Voeg de maïskorrels, sambal en crème fraîche toe en laat alles nog even goed doorwarmen. Breng op smaak met zout.
     
Lekker met: -