Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Yoghurtpannacotta met frambozen
Menugang: Nagerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 255 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: -
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
125 ml slagroom
1 theelepel vanille essence
1 eetlepel suiker
2 blaadjes witte gelatine
125 ml Griekse yoghurt
250 gram frambozen (diepvries)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Schenk de slagroom en de vanille essence in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en roer totdat deze is opgelost. Neem van het vuur.  
  3. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de yoghurt en de helft van de frambozen toe en meng het geheel voorzichtig.  
  4. Verdeel de yoghurtroom over 2 timbaaltjes. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  5. Neem de pannacotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes omgeveer 15 seconden in heet water. Prik daarna met een satéprikker langs de rand van de vormpjes, zodat het vacuüm wordt doorbroken. Stort de panna cotta's op 2 borden. Verdeel de rest van de frambozen er omheen.
     
Lekker met: -