Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gehaktballetjes in kerriesaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Slank, gehakt
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 blikje ananas (ca. 4 schrijven)
3 eetlepels bloem
5 dl vleesbouillon
400 gram rundergehakt
6 theelepels kerriepoeder
1½ eetlepel ketjap
3 eetlepels geraspte kokos
3 eetlepels (arachide) olie
(versgemalen) zwarte peper
2 uien
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng het gehakt in een kom met zout, peper, ketjap en kokos en vorm er 16 kleine balletjes van.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Snijd de ananasschrijven in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord. Fruit de uien met het kerriepoeder in het resterende bakvet. Roer de bloem erdoor en voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf roeren tot een mooie saus ontstaat.
  5. Schep de gehaktballetjes met de stukjes ananas door de saus en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen.
     
Lekker met: Basmatirijst en broccoli of sperziebonen