Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Zuurkoolstamppot met uien en kerrie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Stamppot, vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
500 gram kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
250 gram zuurkool
1 ui, gehalveerd en in ringen
2 theelepels kerriepoeder
boter of margarine
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de aardappels aan de kook en laat ze ongeveer 20-25 minuten zachtjes doorkoken totdat ze zacht en gaar zijn.
  2. Doe ondertussen wat boter in een hapjespan en bak hierin de uien en de kerriepoeder totdat de uien zacht en glazig zijn. Voeg dan de zuurkool toe en bak deze even mee.
  3. Stamp de aardappels, zodra deze gaar zijn, met wat kookvocht tot een puree en schep het zuurkool-ui mengsel er doorheen.
     
Lekker met: Speklapjes met kerrie